دستگاه حوله خشک کن یا رادیاتور حوله خشک کن، در ابتدا فقط برای خشک کردن حوله و دستمال تولید شده بود. در اروپا، بیشتر هتلها و البته خانههای لوکس از این دستگاهها در حمام استفاده میکردند و کالایی لوکس محسوب میشد.
اما این روزها این دستگاه به دلیل کارآیی خوبی که در گرم کردن محیط دارد، جای خود را در بیشتر خانهها پیدا کرده است. اگرچه هنوز وجهه شیک و لوکس بودن خود را از دست نداده است، قیمت آن آنقدر مناسب شده که بیشتر مردم میتوانند آن را خریداری کنند.
کاربردهای متعدد دستگاه حوله خشک کن
دستگاه حوله خشک کن کاربردهای متعددی دارد که در زیر به آنها اشاره شده است.
۱. خشک کردن حوله
بسیاری از کاربران ترجیح میدهند که از این دستگاه فقط برای خشک کردن حوله استفاده کنند. اگر از یک حوله بارها استفاده میکنید؛ این دستگاه به کارتان میآید. خیلی ساده و راحت، حوله را روی یکی از میلههای آن بگذارید؛ به سرعت خشک میشود و دیگر بوی رطوبت مانده نمیگیرد. بدین ترتیب مجبور نیستید مرتب حوله را بشویید.
۲. خشک کردن لباسهای خیس
دستگاه حوله خشک کن برای خشک کردن لباس و دستمال هم کاربرد دارد. اگر در آپارتمان زندگی میکنید و امکان بستن طناب رخت ندارید، میتوانید لباسهای خیس دیگرتان را هم روی آن گذاشته و خشک کنید.
درضمن لباسهای نازک تولید شده از ابریشم، پشم، پارچههای ۱۰۰درصد پنبه و لباسهای دیگر را که نمیتوان در خشککنهای معمولی لباس خشک کرد، میتوانید روی این دستگاه خشک کنید.
۳. منبع حرارتی جایگزین
دستگاههای حوله خشک کن را میتوان ۲۴ ساعته روشن نگهداشت. بنابراین از این دستگاهها میتوان به شکل منبع حرارتی جایگزین برای گرم نگهداشتن حمام یا بخشهای دیگر خانه استفاده کرد. آنها به خوبی هیترهای خانگی میتوانند محیط اطراف خود را گرم نگهدارند و گزینهای عالی برای روزهای سرد زمستان هستند.
استفادههای دیگر دستگاه حوله خشک کن
از دستگاه حوله خشک کن میتوان به شکل آویز لباس هم استفاده کرد. بسیاری از حمامها فضای کافی برای آویزان کردن لباس ندارند. اگر شما چوبلباسی برای آویزان کردن لباس در حمام ندارید، این دستگاه به کارتان میآید.
همچنین با استفاده از این دستگاه میتوان از رطوبت محیطهایی که پنجره یا دستگاه تهویه ندارند، کاست. بنابراین حوله خشککنها از این نظر برای آشپزخانه، اتاق خواب، زیرزمین و سرویس بهداشتی عالی هستند.
انواع حوله خشککنها کدامند؟
دستگاه حوله خشک کن متشکل از چندین میله است که مانند ریل کنار هم قرار داده شده و در انواع متفاوتی تولید شده است. اما دو نوع اصلی حوله خشککن الکتریکی و هیدرونیکی در بازار وجود دارد. حوله خشککن الکتریکی با الکتریسیته و حوله خشک کن هیدرونیکی با استفاده از آب گرم کار میکند.
دستگاههای حوله خشک کن را در انواع مدلهای ایستاده، دیواری یا نصب شده به کف، طراحی و ساخته میشوند. همچنین مدلهای کابینتی هم وجود دارد. البته حوله خشککنهای مدل هیدرونیکی به دلیل اتصال به لولههای آب نمیتوانند در مدل ایستاده تولید شوند و باید دیواری یا نصب شده به کف باشند.
۱. دستگاه حوله خشک کن برقی
دستگاه حوله خشک کن برقی با الکتریسیته کار میکنند نیازی به آب یا هر مایع دیگر ندارند. درون میلهها یا لولههای این دستگاه، کابلهایی از جنس سلیکون کار گذاشته شده است و میلههای حوله خشککن را گرم میکند.
به طور کلی نصب این دستگاهها بسیار راحت است و میتوان آنها را به راحتی روی دیوار نصب و سیم آن را به منبع برق متصل کرد. البته بیشترین حرارتی که میتواند تولید کند، ۱۰۰ تا ۱۵۰ وات است. همچنین این دستگاه نسبت به نمونههای هیدرونیک آن، از نظر اندازه و مدل، محدودتر است.
محاسبه مصرف برق
برای محاسبه مصرف برق دستگاه حوله خشککن، فرمول زیر را به کار برید:
معمولا مقدار مصرف برق دستگاههای برقی روی مشخصات آن حک میشود. اگر دستگاه حوله خشککنتان، ۸۰ وات مصرف میکند، آن را در یک ساعت، ضرب و جواب حاصل را تقسیم ۱۰۰۰ کنید تا مقدار مصرف یک ساعتتان بر حسب کیلووات ساعت به دست آید.
(۸۰ وات × ۱ ساعت = ۸۰ ÷ ۱۰۰۰= ۰۸/۰ کیلووات)
سپس این مقدار مصرف را در ساعتهایی که در روز از دستگاه استفاده میکنید، ضرب کنید. مثلا، اگر دستگاه حوله خشککنتان ۵ ساعت روشن باشد، عدد ۰۸/۰ کیلووات ساعت را در ۵ ضرب کرده و عدد بهدست آمده را در هزینه هر کیلووات مصرف برق منطقه زندگیتان کنید (روی قبض برق هزینه هر کیلووات ساعت نوشته شده است). بدین ترتیب هزینه مصرف ۵ساعت در روزتان مشخص میشود.
۲. دستگاه حوله خشک کن هیدرونیک
این نوع حوله خشککن، گرانتر از نوع برقی آن است و البته نصب آن هم به سادگی دستگاههای برقی نیست و به یک لولهکش نیاز است. دستگاه حوله خشککن هیدرونیک در واقع نوعی رادیاتور با مجموعهای از لولههاست که آب داغ از درون آن با فشار عبور میکند. این دستگاهها به سیستم گرمایشی آب داغ خانه متصل میشوند. بنابراین هنگام خرید این سیستم باید سیستم گرمایش مرکزی ساختمان را هم در نظر گرفت.
دما در این دستگاه به وسیله ترموستات تنظیم میشود. این ترموستات هم جریان آب داغ درون دستگاه را کنترل میکند.
یکی از مزایای اصلی دستگاه حوله خشککن هیدرونیک نسبت به برقی این است که برای گرم شدن، چندان وقت نمیبرد. از آنجاییکه آن به سیستم آب داغ موجود در خانه متصل است، فورا گرم میشود. اما در مدلهای برقی، حداقل ۱۵ دقیقه برای گرم شدن دستگاه وقت لازم است.
مزیت دیگر دستگاه هیدرونیک به برقی، این است که آن را میتوان با خیال راحت نزدیک وان یا دوش حمام نصب کرد و مانند دستگاههای برقی، خطر شوک الکتریکی شما را تهدید نکند. در واقع در بیشتر حمامهای سونا و اسپاها از این مدل دستگاه استفاده میشود. دستگاه حوله خشککن برقی را باید با فاصله حدود ۱۸۰ سانتیمتری از وان یا دوش و هر کجا که آب هست، نصب کرد.